2014-11-25 SauceStudio

Hagyományőrző nap katonákkal, néptáncosokkal, sliderrel és steadycam-el

Amikor megkerestek minket Püspökladányból, hogy szeretnének egy kisfilmet kérni az ottani hagyományőrző napról, elsőre azt se tudtuk, hogyan álljunk neki, ez új terep volt. Aztán felpakoltunk mindent biztos ami biztos, steadycam, slider, az összes objektív, mert bár kicsi rendezvényről volt szó, de mi azért ebből is a maximumot akartuk kihozni. 

Aztán amikor odaértünk Püspökladányba, akkor láttuk csak meg igazán, hogy tényleg mennyire kicsi a rendezvény. És a kicsit itt úgy értem, hogy fizikailag, a sok érdeklődő miatt mi is alig fértünk oda az eseményekhez, és ez persze kicsit meg is ijesztett minket, hiszen nehéz úgy szépen dolgozni, ha vagy az időkeret, vagy a fizikai korlátok beszorítanak bizonyos keretek közé. De végül a helyiek segítőkészsége és a hangulat átlendített minket is a problémákon, és szerintünk egész jó dolgok születtek ott és akkor.

A slider nagyon jó ötlet volt, egy rövid I. világháborús bemutatónál használtuk a legtöbbször, és végül olyan gyönyörű képek születtek így, mintha egy kisjátékfilmet forgattunk volna, pedig a cél csak egy dokumentumvideó volt, szóval jó döntés volt elvinni magunkkal. A steady-t is bevetettük, azt már főleg a néptáncos jeleneteknél, most dolgozunk azon, hogy a kész vágott anyag is olyan legyen, amilyennek megálmodtuk, reméljük hamarosan meg is tudjuk mutatni Nektek is.