Rejtett kamerás próbavásárlások

Libamáj vagy kacsamáj?

Tovább a részletekhez

A Libamájszövetség megbízásából annak jártunk utána rejtett kamerával, hogy vajon a budapesti piacokon és bevásárlóközpontokban tényleg libamájat adnak-e az eladók, ha a vásárló azt kéri, vagy helyette kacsamáj kerül a zacskóba. Felmérések szerint ugyanis sok helyen, 10-ből 8-szor az olcsóbb kacsamájat adják a gyanútlan vásárlónak ha libamájat kér, de persze libamájat számolnak a kasszánál

Ennél a munkánál két stábbal dolgoztunk párhuzamosan, az egyik csapat rejtett kamerával követte a próbavásárlásokat, és mindent rögzített, a másik csapat pedig kint az utcán várta a vásárlások eredményét, és ott készítette el felvételek és az interjúkat. A megrendelő kérése az volt, hogy a próbavásárlások végén érjen véget a rövidfilm, a bevizsgálás eredményét egy sajtótájékoztatón jelentették be miután levetítették a filmet.

A munkát nehezítette, hogy a rejtett kamerás felvételeken természetesen személyiségi jogi okok miatt minden arcot ki kellett takarnunk, kivéve a főszereplőkét, és a rejtett kamerás felvételeket feliratozni is kellett a jobb érthetőség kedvéért.

 

  • Megosztás:

Megrendelő:
Libamájszövetség

Helyszín:
Budapest

Időpont:
2013. augusztus

Használt technika:
Rejtett kamera, Canon EOS 600D DSLR kamera, RODE videomic pro mikrofon

KAPCSOLAT

Kérdése van? Meginna egy kávét velünk? Hajrá!