Márton napi ludasságok kisfilm

fesztiválvideó

Tovább a részletekhez
Püspökladányból keresett meg minket a Kenderkóc Hagyományőrző Egyesület, hogy a Márton napi ludasságok fantázianevű rendezvényükről szeretnének egy kisfilmet kérni tőlünk. örömmel vállaltuk a felkérést, bár volt bennünk egy kis félsz attól, hogy a helyszínen kevés lehetőségünk lesz a munkára a hely szűkössége miatt. Aztán felpakoltunk mindent biztos ami biztos, steadycam, slider, az összes objektív, mert bár kicsi rendezvényről volt szó, de mi azért ebből is a maximumot akartuk kihozni.

Aztán amikor odaértünk Püspökladányba, akkor láttuk csak meg igazán, hogy tényleg mennyire kicsi a rendezvény. És a kicsit itt úgy értem, hogy fizikailag, a sok érdeklődő miatt mi is alig fértünk oda az eseményekhez, és ez persze kicsit meg is ijesztett minket, hiszen nehéz úgy szépen dolgozni, ha vagy az időkeret, vagy a fizikai korlátok beszorítanak bizonyos keretek közé. De végül a helyiek segítőkészsége és a hangulat átlendített minket is a problémákon, és szerintünk egész jó dolgok születtek ott és akkor.

A slider nagyon jó ötlet volt, egy rövid I. világháborús bemutatónál használtuk a legtöbbször, és végül olyan gyönyörű képek születtek így, mintha egy kisjátékfilmet forgattunk volna, pedig a cél csak egy dokumentumvideó volt, szóval jó döntés volt elvinni magunkkal. A steady-t is bevetettük, azt már főleg a néptáncos jeleneteknél.

  • Megosztás:

Megrendelő:
Kenderkóc Hagyományőrző Egyesület

Technika:
CANON EOS 600D DSLR KAMERA, RODE VIDEOMIC PRO MIKROFON, GLIDECAM HD 2000 KAMERA STABILIZÁTOR, Slider

Helyszín:
Püspökladány

Végeredmény:
4 perces kisfilm

KAPCSOLAT

Kérdése van? Meginna egy kávét velünk? Hajrá!