9 hónapon át követtük az építkezést

Így épült - Timelapse videó

Tovább a részletekhez
A kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel és Konferencia Központ építésének követése volt a feladatunk, és a végén egy olyan videó összeállítása, amely megmutatja: hogyan épült fel a szálloda. 9 hónapon át forgattuk a 4 perces videót, és utána nagyjából 50 órát töltöttünk a vágóhelységben, hogy a végeredmény egy olyan videó legyen, ami érzékelteti, hogy honnan indult, és hova jutott el a szállodát építő csapat.

Az egyik legnehezebb munkánk volt a 9 hónapon át tartó forgatás, jóllehet minden hónapban csupán egyszer kellett meglátogatni az építkezés helyszínét, és minden alkalommal legfeljebb 2 órát kellett a helyszínen tölteni. A 9 hónap végén viszont egy olyan videót kellett összeállítanunk, ami felgyorsítva mutatja meg az építkezés folyamatát.

A projekt komplikáltságát maga az építkezés okozta. Az első alkalommal, amikor először mentünk el a felvételeket elkészíteni a helyszínre, minden egyes épületrészben kinéztük azokat a pontokat, ahonnan a terveink szerint 9 hónapon át mindig fel fogjuk venni az építkezés állását, de már a harmadik hónapban kiderült, hogy bizony a mi kameraállásaink jó részére időközben falak kerültek, mély gödrök, állványok, medencék. Így menet közben kellett módosítanunk a felvételi pontokat, és a végén a vágási folyamatban fésültük össze a nem mindig ugyanolyan felvételeket.

  • Megosztás:

Helyszín:
Kecskemét

Időpont:
2012 szeptember - 2013 május

Megrendelő:
CME Hungary

Feladat:
Havonta egy állapotvideó 9 hónapon át

Használt technika:
Canon EOS 600D DSLR kamera

Végeredmény:
4 perces összefoglaló videó

KAPCSOLAT

Kérdése van? Meginna egy kávét velünk? Hajrá!