Vigyázz… Kész… Rajt???

sauce_logo_long_transparent_ujszin

Vagy mégsem rajt? Vagy mégis? Vagy mégsem? Aki már csinált weboldalt, az tudja, hogy miről beszélek. Végülis kész van a SauceStudio.hu. De még alakítsunk egy kicsit itt, egy kicsit ott. De van egy pillanat, amikor el kell indítani az oldalt, hiába érzed úgy, hogy nincs kész. Soha nem is lesz.

Nem ez az első weboldalépítés amit végigcsinálok, ezért tudom, hogy ami elsőre könnyűnek tűnik, arról bizony az esetek nagy részében kiderül, hogy mégsem az. És azt is tudom, hogy nincs olyan, hogy kész van. Soha nincs kész. Mindig változik, mindig alakul, mindig fejlődik, és ez a szép egy weboldalban. Nem olyan, mint egy bögre formatervezés, amit ha egyszer megcsinálsz, és a gyártósorra kerül, az úgy marad, legfeljebb annyiban változik, hogy amikor egy családi balhé közben anyjuk a falhoz vágja, akkor jelentősen módosul a textúrája és funkcionálisan is megváltozik.

Lassan fél éve görnyedünk a laptop előtt, keressük a megfelelő arculatot, a megfelelő logót, a megfelelő szövegeket, és az elmúlt két hétben felpörögtek az események. Szinte kész van a saucestudio.hu. Régi álom volt, hogy az eddigi munkákat keretbe foglaljuk, egy olyan keretbe, ami egyrészt szép, másrészt használható, és könnyú kiigazodni benne. Az elmúlt két hétben pörögtek fel úgy igazán az eseményt, már a tartalomfeltöltés hajrájában járunk, és igazából most már bármelyik pillanatban elindulhatunk. Sőt. ha ezt látod, olvasod, akkor ez már meg is történt. 🙂

Az érdekes az, hogy nem is az volt a nehéz, hogy kiválasszuk: videó vagy állókép legyen a nyitóoldalon az első, amit meglát aki ide ér, nem is az, hogy eldöntsük: melyik munkákat töltsük fel ide, és melyiket ne. A legnehezebb az volt, hogy elmondjuk, miért is vagyunk mi mások, mint a többiek, miért érezzük úgy, hogy a házi szósz, amit mi csinálunk mint munkamódszert, sokkal jobb, mint a méregdrága éttermi, és hogy miért van az, hogy mi olcsón is jó minőségű videókat és fotókat tudunk letenni az asztalra. Pontosabban a pendrive-ra, amin átadjuk például Neked az elkészült munkát.

Lehetne még hetekig vagy hónapokig építkezni, alakítani ezt azt, de az tény, hogy soha nem lesz kész. Mindig változni fog. Mindig alakulni fog. Mindig lesz valami kis újdonság. De ez benne a szép. Boldog szülinapot SauceStudio.hu!

Címkék: , ,